Social Talks – en almennyttig forening

  • Familieafdeling
  • Udfører

Inddragelse af børn og unge

Vi bliver mere og mere bevidste om, at børn skal lyttes til og inddrages i egen sag. Men hvordan gør man det? Hvad vil det sige? Hvad kan I gøre? Til denne Faglige Formiddag får I konkrete input til, hvordan I griber arbejdet an og hvad der er vigtigt at lægge vægt på. Inddragelsen af barnet rummer ofte nøglen til en positiv udvikling i deres liv.

Talks

Jette Larsen

Seniorkonsulent, Børns Vilkår

Jette inviterer dig ind i Sigurds liv, ind i Asgers liv, ind i Annas liv. Jette bruger de helt nære eksempler på børn, hun har mødt, til at trække nogle større og vigtige konklusioner frem. Vi skal forklare børn om deres rettigheder. Vi skal turde lytte til, hvad børn og unge fortæller os og vi skal kunne tåle det. Jette illustrerer også, hvad denne disciplin i inddragelse kræver: Tid, rammer, tillid, personligt engagement, viden og kommunikative kompetencer. Det kræver træning hele tiden og meget bevidst ledelse. Inddragelse er ikke rocket science, til gengæld er det rigtig svært at lære i praksis. Fordi der er så meget på spil for det enkelte menneske og fordi at livet er så forbandet komplekst. Skal vi blive verdensmestre, som målet er med dette tema, så skal vi bygge en stærk bro mellem teori og praksis.

Til Faglig Formiddag får du viden og inspiration til dit arbejde.

Faglig Formiddag foregår via Zoom.

Du modtager et link ved tilmelding. Vi sender linket igen dagen før den Faglige Formiddag, du er tilmeldt. 

KOMMER SNART

Der kommer snart nye datoer.

Bliv medlem af Social Talks og få adgang til alle vores talks

Social Talks henvender sig til jer, der arbejder tæt på børn, unge og deres familier. Få ny viden og kapacitet, der kan styrke jeres arbejde og skabe positive forandringer.

Søg