Om Social Talks
Social Talks tilbyder en unik tilgang til efteruddannelse, der skaber varig forandring på arbejdspladser i velfærd og socialt arbejde. Vi er specialiseret i at udbrede viden og at skabe kollektiv læring. Det giver arbejdsfællesskaber konkrete værktøjer og nye perspektiver på den daglige praksis. Med vores metode bliver viden omsat direkte til praksis, som øger arbejdsfællesskabets kompetencer og kapacitet.
En metode, der skaber forandring
Social Talks’ mål er at imødegå sociale udfordringer og at styrke trivslen blandt børn, unge, familier og voksne. Det gør vi ved at udbrede og forankre viden i de konkrete faglige kontekster, hvor der er mest brug for den. Det fører til lokale interventioner i praksis. Vi henvender os derfor til de mange fagprofessionelle og ledere, der arbejder med børn, unge og familier i hverdagen samt udsatte voksne.
Vores tilgang er enkel, men effektiv: Løsningen ligger i at bringe efteruddannelse så tæt som muligt på de konkrete arbejdsfællesskaber omkring børn, unge og deres familier samt voksne – i daginstitutioner, skoler, specialtilbud, døgninstitutioner, plejefamilier, jobcentre, mv.
Social Talks’ metode skaber læring og efteruddannelse direkte på arbejdspladsen i arbejdstiden. Ny viden bliver først meningsfuld og skaber mulighed for forandring, når den bliver koblet direkte til de mennesker, som fagprofessionelle har ansvar for. Det har afgørende betydning for effekten, at denne kobling sker lokalt og i fællesskab.
I 2025 og 2026 fortsætter Social Talks med at afvikle nye hybridseminarer, der kombinerer talks og facilitatorskole. Vi udbreder også Faglige Formiddage, som blot varer en time for at skabe inspiration om højaktuelle problemstillinger. Vores ambition er at nå mere end 5.000 fagprofessionelle og derigennem forbedre livet for mere end 10.000 børn, unge og familier.

Hvilke organisationer står bag foreningen?
Social Talks er en almennyttig forening stiftet af organisationer, som deler en fælles vision om at nytænke videndeling som en metode til at udvikle og styrke velfærden både nu og i fremtiden.
Medlemsorganisationerne er:
- Socialt Udviklingscenter SUS
- Metodecentret
- LIVSVÆRK
- Det Sociale Netværk
Vi samarbejder også med en bred vifte af aktører for at styrke viden, udveksling og praksis inden for velfærd og socialt arbejde. Vores samarbejde omfatter både udøvende organisationer, såsom skoler, familieafdelinger, daginstitutioner og opholdssteder, samt fonde og forsknings- og uddannelsesinstitutioner.
Vi arbejder med disse organisationer for at sikre, at viden og erfaringer når ud til frontlinjen. Dette indebærer både at sprede vigtig viden til praktikere og at implementere erfaringer fra forsknings- og udviklingsprojekter, så de kan anvendes direkte i arbejdet.
Læs mere om
Evaluering og dokumentation af Social Talks´ indsats
I Social Talks har vi en fast aftale med analysevirksomheden Social Respons, som følger og evaluerer vores indsats. Det synes vi er vigtigt, fordi vi træder nye spor i indsatsen, som vi derfor ønsker at dokumentere og at det sker ud fra et armslængdeprincip ved, at vi bliver evalueret af en ekstern analysevirksomhed.
Social Respons undersøger fortsat den direkte brugertilfredshed med et mål om at bistå Social Talks i løbende at udvikle og tilpasse et skarpt læringskoncept. Dertil laver vi kvalitative nedslag for at dokumentere virkninger i praksis.
Vil du vide mere om konceptet?
Social Talks har udviklet et koncept der formidler viden direkte ud i praksis på en håndgribelig måde, så de fagprofessionelle kan omsætte det direkte i hverdagen for at øge trivslen for de børn de arbejder med. Målet er at kunne lave forandringer med det samme.
Nyheder fra Social Talks
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær blandt de første til at få information om vores mange gratis hybridseminarer og Faglige Formiddage.
Her deler vi viden om børn, unge og familiers trivsel og inspirerer til nye tilgange i arbejdet.