Social Talks – en almennyttig forening
Nuka Abelsen
Socialpædagog, selvstændig
Henriette Berthelsen
Familie- og psykoterapeut MPF
Dette seminar udbreder viden om og gode erfaringer med, hvordan fagprofessionelle i danske kommuner kan skabe rammerne for et bedre samarbejde med grønlandske familier om deres børns trivsel.
Sproglige og kulturelle misforståelser er ofte årsag til, at forebyggende indsatser i disse familier ikke lykkes godt nok og meget tyder på, at dette også er årsagen til, at anbringelsesprocenten blandt grønlandske børn er væsentligt forhøjet.
Generelt er det vigtigt at forebygge anbringelser af børn. I forhold til denne gruppe er det især vigtigt, da gruppen er voldsomt overrepræsenteret i anbringelsesstatistikken, også når man sammenligner forældrenes sociale faktorer med gennemsnittet.
Til seminaret får I ny viden til at skabe forandring i jeres hverdag. I vil lære sammen og af hinanden på nye måder i kraft af styrede samtaler under seminaret. I vil få konkrete idéer til virksomme metoder i arbejdet med børn og familier med grønlandsk oprindelse. På kort tid og ved at deltage i seminaret kan I få et nyt fælles blik på handlemuligheder, herunder forslag til nye veje at forfølge sammen bagefter.
Socialrådgivere og deres ledere inden for myndighedsområdet og udførere på børneområdet i kommunerne.
Derudover pædagogisk personale, der arbejder i forebyggende støttefunktioner samt familieplejekonsulenter, plejeforældre og pædagogisk personale på anbringelsessteder.
Formålet med dette seminar er at gøre socialrådgivere og andre relevante fagprofessionelle opmærksomme på ovenstående problematikker og handlemuligheder og at give dem viden og redskaber til at styrke sagsbehandlingen omkring grønlandske børn med behov for hjælp og støtte.
Hybridseminaret foregår via Zoom.
Du kan deltage som individuel eller som gruppe.
Vi streamer oplæg (talks) ud til jer. Når I har set oplæggene, har I som gruppe en styret samtale i jeres arbejdsfællesskab eller som individuel deltager en styret samtale i et breakout room med andre individuelle deltagere. Derefter er der en online dialog mellem oplægsholdere, jer og andre deltagere fra hele landet.
Under Hybridseminaret vil der være to samtaler. Vi anbefaler derfor, at I sidder fysisk sammen på jeres arbejdsplads. Når I deltager som gruppe, skal I udvælge en fra gruppen, som faciliterer og styrer disse to samtaler. Det kræver ikke særlige kompetencer at være den, der faciliterer. Vi sørger for, at den, der udvælges som facilitator, får en grundig introduktion til opgaven inden seminaret. Under tilmelding kan I registrere navn og mail på jeres facilitator, hvis I allerede ved, hvem dette er. Det er også muligt at tilmelde gruppen og efterfølgende registrere facilitatorens navn.
Har I ikke mulighed for at sidde samlet, så kan vi placere jer i et digitalt breakout room. Ønsker I dette, så skriv venligst til hha@socialtalksonline.dk
Under Hybridseminaret vil der være to samtaler. Som individuel deltager vil du deltage i et breakout room sammen med andre individuelle deltagere. Der vil altid være en facilitator, som styrer samtalen.
Er der allerede tilmeldt en gruppe fra din arbejdsplads, som du skal være en del af, så skriv i kommentarfeltet gerne navne og arbejdsplads på dem, du skal være i gruppe med.
STED
Online via Zoom
PRIS
DATO & TID
Dato
Social Talks henvender sig til jer, der arbejder tæt på børn, unge og deres familier. Få ny viden og kapacitet, der kan styrke jeres arbejde og skabe positive forandringer.
Modtag nyheder om kommende Seminarer, Forum og Events
ADRESSE
c/o FishTank
Ingerslevsgade 44
1705 København V
CVR NR. 42038717
mail@socialtalks.dk
Vi kan kontaktes hver dag ml. 9.00 – 16.00.
Mails besvares inden for 2-3 timer i arbejdstiden.
©2024 Social Talks